Λίγα λόγια...

...για τον ιστότοπο, τη διδάσκουσα & τους στόχους της «Φιλομάθειας»

Η Philomαtheia ξεκίνησε τη διαδικτυακή της πορεία το 2019 ως ένα κοινό ιστολόγιο ευρείας θεματικής: από αμιγώς φιλολογικά, μέχρι παιδαγωγικά ή γενικού τύπου θέματα. Βασικός στόχος ήταν εξ αρχής όχι τόσο η απόκτηση στείρας γνώσης, όσο η μετάδοση του ενθουσιασμού για την μάθηση, για την διαδικασία έρευνας, αναζήτησης, στοχασμού, ανατροφοδότησης και, ίσως, αλλαγής τρόπου σκέψης. Πίσω από κάθε άρθρο κρυβόταν εν τέλει μια μικρή απόπειρα αυτοβελτίωσης κάποιας πτυχής του ψυχικού και πνευματικού μας κόσμου.

Αυτή η αστείρευτη αγάπη για τη μάθηση και συνεχή αυτοβελτίωση είναι εκείνη που ώθησε την συγγραφέα να δημιουργήσει μία πλατφόρμα στην οποία μπορεί να συνδυάσει τα δύο άρρηκτα συνδεδεμένα λειτουργήματα μεταξύ τους: τα ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικής κατεύθυνσης και τις ευρύτερες φιλολογικές υπηρεσίες με την ενσυναισθητική προσέγγιση του παιδαγωγού, εκείνου που νοιάζεται όχι μόνο για την επιστήμη και τη μετάδοσή της, αλλά κυρίως για τον άνθρωπο που θα την αξιοποιήσει.

Απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην ειδίκευση της Γλωσσολογίας, με  εμπειρία στα ιδιαίτερα μαθήματα του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Πανεπιστημίου, με προσωπικό και ακαδημαϊκό συγγραφικό έργο, με προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή ως εξωτερική συνεργάτης του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα», με τουλάχιστον πενταετή ενεργό δράση στον διαδικτυακό χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης, η διδάσκουσα καλεί κάθε μαθητή και κάθε γονέα/κηδεμόνα να συνειδητοποιήσει τι είναι η μάθηση στη ζωή μας· επιχειρεί και ελπίζει δε να είναι η οδηγός και συνοδοιπόρος σε αυτή τη πορεία.

Η Philomαtheia αντιλαμβάνεται το λειτούργημα με το οποίο είναι επιφορτισμένη, δε θεωρεί τη διδασκαλία επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής, είναι μαζί με τον μαθητή, τον φοιτητή, τον γονέα, είναι μαζί με τον άνθρωπο και αντιλαμβάνεται ότι χωρίς αυτόν, η γνώση και η μόρφωση δεν έχουν καμία, μα καμία σημασία.